Dieren

Zijn essentiële oliën veilig voor huisdieren? In het algemeen wel. 

Dieren zijn echter gevoeliger dan mensen voor essentiële oliën en sommige dieren (bijvoorbeeld katten) hebben geen enzymen in hun lever om essentiële oliën met een hoog fenolgehalte, zoals kruidnagelolie, en terpenen, zoals Tea Tree en Citrusolie, te verwerken. 

Behandel dieren zoals je een baby zou behandelen. Begin met langzaam en met een lage dosering. Let goed op hun reactie. Ze zullen een meer fysieke en intuïtieve reactie hebben. 

Hun reukzin is veel gevoeliger dan de onze. Een goede manier om te zien hoe jouw huisdier op de oliën reageert, is door de oliën op jezelf te dragen en jouw huisdier rustig te benaderen. Ze zullen je meteen laten weten of ze het lekker vinden of niet. 

Eén van de belangrijkste factoren bij het gebruik van een essentiële oliën voor huisdieren (en baby’s) is dat je een merk gebruikt dat écht 100% puur is. Er zijn verschillende merken die beweren puur te zijn. De winkels die ze verkopen zullen ook ten volle beweren dat ze 100 % puur zijn, zelfs als ze dat niet zijn. Als je maar een paar minuten de tijd neemt om het verder te onderzoeken zul je solide bewijs beginnen te vinden dat hun beweringen niet waar zijn. Met de Seed to Seal garantie van Young Living ben je gegarandeerd van de hoogst mogelijke kwaliteit. 

Er zijn diverse methodes om essentiële oliën te gebruiken voor je huisdier. Eén van die methodes is om deze te verdunnen in een sprayfles met gedestilleerd water en om deze verdunning vervolgens op hun vacht te sprayen. Ook kun je essentiële oliën verdunnen met een draagolie om deze al aaiend  in hun vacht te verdelen. Ik hanteer ook vaak de methode van het aanbrengen van een (verdunde) druppel essentiële olie op een doekje. Om vervolgens het doekje in de buurt van het huisdier te leggen. Het grote voordeel hiervan is, dat het huisdier ook van de olie weg kan lopen.

Wees heel voorzichtig met essentiële oliën op je huisdier als je je daar onzeker over voelt. Als je je hierbij goed laat begeleiden, kan het een prachtige ervaring zijn in het helpen verbeteren van de gezondheid en het welzijn van jouw harige grote vriend.