Heb jij wel eens gehoord van Greenwashing?

Greenwashing, misschien heb je er al eens van gehoord. Maar wat is het precies?

We hebben het over Greenwashing wanneer producten groene, met blaadjes/bloemetjes/bomen, natuurlijk uitziende verpakkingen, kleuren en teksten gebruiken. Alleen om jou te laten denken dat het product “natuurlijk” of “gezond” is, terwijl dat niet zo is.

Genormaliseerd

Het is best scary om te bedenken hoeveel synthetische ingrediënten in onze dagelijkse producten “genormaliseerd” zijn.
De meeste mensen hebben geen idee hoe schadelijk deze kunnen zijn voor ons lichaam. Velen beseffen totaal niet hoeveel producten worden bestempeld als “veilig en effectief”, “100% natuurlijk”, of “schoon”, maar in feite nog steeds behoorlijk wat schadelijke ingrediënten bevatten!!

Je kunt deze giftige producten vervangen worden door ECHTE plantaardige, natuurlijke producten, met (echt pure) essentiële oliën.

Dagelijkse routine

Ik heb voor jou een aantal manieren waarop je deze producten rustig aan kunt verwerken in je dagelijkse routine:

1. Dump de “goedkope” synthetische reinigers! Gebruik in plaats daarvan de reiniger op basis van essentiële olie van Young Living, de Thieves Household Cleaner. Deze is super effectief,  veilig voor je gezin en zéker niet duurder dan al die synthetische reinigers.

2. Stop met de deodorants op basis van aluminium! Breng eens 2-3 druppels essentiële olie (ik gebruik zelf Lemon) op een vochtig watje aan op de oksels. Of een olie die je lekker vindt. In de FB groep van Olie als Basis heb ik ook een super recept voor een DIY antitransparant. Gemakkelijk te maken, troep-vrij en ook effectief.

3. Gooi direct alle geurkaarsen, wierookstaafjes en luchtverfrissers weg! Deze zitten volgepropt met schadelijke chemicaliën en kunstmatige geurstoffen. En dit adem niet alleen jij, maar ook jouw hele gezin én jouw huisdieren in. Probeer in plaats daarvan eens essentiële oliën te diffusen.

Vraag gerust!

Heb je (nog) geen diffuser?
Wil je graag jouw huis voortaan op een (echt) natuurlijke manier poetsen?
Of wil je het recept van de natuurlijke anti-transparant?
Vraag er gerust naar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.