Nooit meer zonder…..

Wat dit mooie trio zo bijzonder maakt…..

Dit trio tref je altijd bij ons op de aanrecht.
Zo’n anderhalf jaar terug hebben we elkaar leren kennen en om eerlijk te zijn, ik kan en wil niet meer zonder ze.
Waarom zijn ze zo speciaal dan?

In mijn kennismakingstijd met de essentiële oliën, begon ik steeds meer te begrijpen hoe ondoordachtzaam ik eigenlijk met het milieu, onze honden, maar ook met mijn eigen lijf omging. Ik kan het nog steeds heel bizar vinden dat ik dacht heel goed bezig te zijn en dat dit toch niet helemaal bleek te kloppen.

Ik ben een echt gemaks-mens. In het huishouden betekend dit voor elk onderdeel (ramen, toilet, vloer) een andere fles reiniging. We hadden dus een leuke verzameling flessen met een gevarensymbool op de achterkant staan.

Ken je de Dirty Dozen?
De Dirty Dozen zijn de 12 ingrediënten waarvan je écht niet wilt dat deze in aanraking komen met jouw huid. Toch zitten deze in vrijwel ieder synthetisch product.
De artikelen over de schadelijke effecten van deze Dirty Dozen voor het milieu en voor de gezondheid, kregen steeds meer impact op me.
En na de zoveelste verstikkende hoestbui, nadat ik de glazen douchedeur had ingespoten met een synthetisch reinigingsmiddel, was ik er klaar mee.

Daar waar ik dacht dat het heel ingewikkeld zou zijn om zelf de natuurlijke reinigers te maken, bleek het een klusje van niets te zijn. Wat gaaf om precies te weten wat er in gaat, om de eigen verantwoordelijkheid te nemen.
Hoe simpel!
Eén fles geconcentreerde reiniger waarmee je zelf voor iedere aparte schoonmaakklus je eigen schoonmaakmiddel maakt.
Eco-producten duur? Goedkoper kan het bijna niet.

De scepticus in mij bedacht dat het dan vast wel niet goed zou reinigen. Het kon toch niet zo gemakkelijk zijn.
Had ik dan al die jaren mij zó vergist én mezelf vergiftigd?

Ja dus……..

Ik kies nu heel bewust voor mijn gezondheid en die van manlief en onze schatten van honden.
Natuurlijk extra tof dat ik op deze manier ook direct mijn steentje kan bijdragen aan een gezond milieu.

En ja……
Ik heb nog steeds voor iedere klus een aparte fles. Lekker gemakkelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.