Geestelijke pleisters

Wist je dat je essentiële oliën kunt inzetten om emoties te ondersteunen?

Foto door Simon Migaj op Pexels.com

Het herinneren van een geur, kan allerhande mooie herinneringen en positieve emoties oproepen.

Vanmorgen had ik contact met een nieuw member. Eén van de producten in de premium Starter Kit zijn 2 sachets Ningxia Red. Een heel gezonde Wolfsberry puree. Zij vertelde mij dat de 1e keer gebruik van de Ningxia Red, haar die ochtend had teruggevoerd naar haar jeugd. Naar die heerlijke vakanties bij de boer in Oostenrijk.

Verbeeld je een warme dag in het bos. Het eerste waar ik dan aan denk is de wat zware geur van dennen. Deze associatie maakt mij rustig. Wat komt er bij jou boven?

Denk bijvoorbeeld aan jouw favoriete eten of de geur van de zee. Het is verbazingwekkend hoe onze herinneringen verbonden zijn met onze geur! Dit komt doordat de geur direct verbonden is met emoties en herinneringen in onze hersenen.

Hoe kunnen essentiële oliën van invloed zijn op onze emoties?

Als we een pure essentiële olie ruiken, duurt het ongeveer 22 seconden tot de moleculen onze hersenen bereikt hebben en invloed hebben op onze gemoedstoestand. Bijzonder toch?!

Essentiële oliën kunnen binnen een paar seconden via het celmembraan binnen dringen in dat gedeelte van de hersenen waar onze emotie zit. dus ook waar onze emoties zijn opgeslagen.

Zo heeft iedere olie een eigen emotionele werking.

Purification

Neem een olie als Copaiba, een aardende olie die je helpt om “in het hier en nu” te blijven. Of wat dacht je van R.C., deze geeft “lucht” en biedt verlichting bij verdriet en rouw. Thieves, Lemon en Peppermint helpen je de focus en helderheid te behouden, elk op hun eigen wijze. Een olie als Purification zuivert de lucht bij boosheid, maar helpt ook bij gevoelens als afwijzing of de angst om alleen te zijn.

Zoals je ziet, de oliën uit de Premium Starter Kit zijn niet alleen het natuurlijke alternatief voor de EHBO op lichamelijk gebied, maar ook voor de geestelijke pleister.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.