Het wordt weer voorjaar!

Je kunt mij bijna niet gelukkiger maken, ieder jaar weer, dat februari op zijn eind loopt.
De dagen zijn écht weer langer, de winter heeft zijn grootste kans gehad om te winteren, de vogels kwetteren er weer lustig op los en de zon begint weer kracht te krijgen. Je snapt het, ik ben een echt zomermens.

Om mij heen zie ik echter steeds meer mensen die moeite hebben met het seizoen dat komen gaat. Ook al houden ze enorm van de warmte van de zomer.

De grote boosdoeners hier in zijn de pollen. Het stuifmeel van de pollen hecht zich aan de slijmvliezen van de neus, de mond en zelfs de ogen.
Meestal is er een overgevoeligheid voor specifieke pollen.
Met een beetje pech heb je last van de hazelaar en loop je in februari al te sniffen. Bij een gevoeligheid voor grassen beginnen de klachten pas in mei of juni. Wordt het eindelijk mooi weer, voel je je beroerd. Heel vervelend!

Meestal weet je zelf wel, uit ervaring, voor welke pollen of op welk moment je het meeste last hebt.

Kun je er zelf iets aan doen?

Er zijn verschillende manieren om met deze allergie om te gaan, iedereen reageert weer anders, dus het is echt uitproberen wat specifiek bij jou werkt.

🌱 Redelijk nieuw is Medical Taping. Nadat dit één maal is voorgedaan, kan dit prima zelf thuis opgebracht worden.

🌱 Ook een beproefde methode is, heel simpel, vaseline op je neusvleugels aanbrengen. Dit zorgt er voor dat het stuifmeel, dat normaal bij inademing mee de neus in zou gaan, nu op de vaseline blijft “hangen”.

🌱 Verschillende websites, zoals pollennieuws.nl en hooikoortsradar.nl, geven per dag aan welke pollen er in de lucht hangen. Handig om je dagelijkse activiteiten op afstemmen.

🌱 Essentiële oliën kunnen ook helpen om de klachten te verlichten. Het is aan te bevelen om ongeveer 2 maanden voor dat de pollen in de lucht komen, preventief te gaan rollen met een mix van verschillende oliën. Er zijn verschillende mixen mogelijk. Ben je al te laat voor het preventief rollen? Dan zijn er ook mooie oplossingen voor de acute niesbuien, de rode ogen en de loopneus.

🌱 Natuurlijk zijn er via de drogist en apotheek reguliere middelen te koop.
Deze zijn zeker ook effectief, helaas wel synthetisch.
Met natuurlijke oplossingen wordt het lichaam én het milieu een stuk minder belast. Mooi toch!

Deze week kreeg ik een klant in de salon. Dikke, jeukende en tranende ogen. Allergisch voor het stuifmeel van de Hazelaar.
Hoewel ik weet dat ze niet echt “van de oliën” is, vraag ik haar of ik haar mag helpen met een olie. Ze greep iedere kans aan, olie of niet.
Ik liet haar 1 druppel Lavender tegen haar verhemelte drukken. Ze was verbaasd, of dit alles was? Zo iets simpels kon toch niet effectief zijn.
Een paar minuten later waren haar klachten weg, zelfs geen jeuk meer.
Ze heeft een flesje Lavender mee naar huis genomen, handig voor in haar tas. Met ook voor haar een grotere kans op een fijn voorjaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.