Kun jij nog vluchten voor de griep?

Hij is er weer, de griepepidemie.
De griep, we beginnen met een zere keel, een vol hoofd en wat hoesten en voor we het weten liggen we gevloerd in bed. Met koorts, waterige ogen, een vervelende verstopte loopneus en een lichaam dat aan voelt als een dweil.
Met een beetje pech ben je ruim een week uitgeschakeld.

Je vraagt je vertwijfeld af of je deze ellende had kunnen voorkomen?

Feiten en Fabels over de griep:

🌱Griep en verkoudheid zijn virussen

WAAR
Beide zijn van het influenza virus. Dit influenza virus komt in veel verschillende vormen voor. Deze virussen veranderen ieder jaar. Om het vaccin tegen dit virus te ontwikkelen is langere tijd nodig. Daarom kan de griepprik ons ook niet beschermen tegen álle griep- en verkoudheidsvirussen. Tegen virussen bestaan verder geen medicijnen, deze moet je “uitzieken”.

🌱Antibiotica helpt tegen griep

NIET WAAR
Antibiotica helpt om ziekteverwekkende bacteriën te bestrijden. Zoals je al kon lezen zijn griep en verkoudheid virussen, antibiotica hiertegen gebruiken is dus zinloos. Bij herhaaldelijk en onnodig gebruik van antibiotica kan er een ongevoeligheid (resistentie) voor antibiotica kan ontstaan. Hier mee loop je het gevaar dat als je deze écht nodig hebt, jouw lichaam niet meer hierop reageert en de ziekteverwekkende bacteriën volop hun slag slaan.

🌱Essentiële oliën kunnen helpen bij griep

WAAR
Daar waar reguliere medicijnen niet werken, kun je met een aantal essentiële oliën de virussen én ziekteverwekkende bacteriën bestrijden. Essentiële oliën kunnen steeds een ander stofje inzetten, waardoor er geen kans is op resistentie. Wel zo veilig dus! Dit kan alleen als je gebruik maakt van een 100% natuurlijke en onbewerkte olie. Door essentiële oliën te diffusen kun je binnen 10 minuten een ruimte desinfecteren en dus zelfs griep voorkomen! Ik gebruik hierbij vooral Thieves, RC en Oregano.

🌱Kippensoep helpt bij een slijmhoest

WAAR
Kippensoep bevat een specifiek eiwit dat slijmoplossend werkt.
Daarbij is het een weldaad voor de met slijm verstopte luchtpijp, als er warme vloeistof loopt door de tegen de luchtpijp aan liggende slokdarm. Een kop thee kan dus ook al verlichting geven.

Ben jij nog niet geveld?
Zorg dat je bij opkomende griepklachten op tijd ingrijpt.
Je moet er toch aan denken dat je een week als een dweil aan bed gekluisterd bent. Hoe lief jouw partner, moeder of lieve buurvrouw ook voor je zorgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.